top of page
IMG_1678.JPG

Glommens bryggeri startades 2017 av Andreas Larsson, Lars Andersson & Sven-Erik Torstensson. Bryggeriet hade sin bas nere vid fiskehamnen i Glommen på västkusten och var från början ett mycket litet bryggeri. Vår inriktning då var att försörja de närmsta restaurangerna och pubarna med till största delen ljus lager och ale som passar till mat, men även kraftigt humlat för den som gillar det. Numera befinner vi oss i en hall strax innan man kommer ner till Glommen då vi var tvungna att skala upp vår anläggning för att få fram den kvantitet som efterfrågas, bryggverket är dock fortfarande ganska litet men vi trivs med det.

Eftersom Glommen har varit en knutpunkt för fiske och sjöfarare så är det rikt på händelser genom historien. Det är glada, sorgliga, dramatiska och hjältemodiga historier som utspelat sig här, så därför kommer varje ölsort som bryggs på Glommens bryggeri ha en koppling till Glommen och de människor som levde här i slutet av 1800 och början på 1900-talet.

Välkomna ner till Glommen

IMG_8542.jpg
17867789399201598.jpg

#GrymtGrymmareGlommen är ett projekt vi har kört på bryggeriet vår och tidig sommar sedan 2022. Vi startar redan i april månad för att förlänga säsongen, vilken annars kan kännas lite kort. Om detta skulle bli någon framgång eller inte var något vi bara kunde spekulera om, men redan vid start insåg vi att detta låg helt rätt i tiden. Uppslutningen var enorm redan från start. Det visade sig att detta var precis vad många var ute efter. Något som var enkelt och mysigt på samma gång. Så nu kör vi en tredje säsong med Grymt Grymmare Glommen på bryggeriet. Tack alla som besökt oss och hoppas vi ses i år igen, nu med lite nya ölsorter och foodtrucks. 

//Svenne, Jenny, Lars & Malin

bottom of page